Catent-Kinderopvang-Sfeerbeeld-16
Catent-Kinderopvang-Sfeerbeeld-8

Veilige en gezonde kinderopvang

Veiligheid staat voorop!

Het is belangrijk dat uw kind zich veilig voelt. Hierdoor kan uw kind zich optimaal ontwikkelen en durft het te ontdekken en te spelen. Klimmen en klauteren en vallen en opstaan horen bij het opgroeien. Daarom bieden wij op onze opvang een gezonde en veilige omgeving waarin uw kind vrij kan bewegen en spelen. Spelenderwijs leren we dan meteen wat mogelijke gevaren zijn en hoe uw kind hier zo goed mogelijk mee om kan gaan.

Bij Catent Kinderopvang nemen we onze verantwoordelijkheid voor de fysieke veiligheid van uw kind serieus. Zowel binnen als buiten zorgen we ervoor dat de ruimtes en speelmaterialen veilig zijn. We hebben duidelijke regels en afspraken over hygiëne en veiligheid en over hoe onze pedagogisch medewerkers toezicht houden en de kinderen begeleiden. Op elke locatie beoordelen we welke maatregelen er extra nodig zijn om een veilige speel-, leef- en werkomgeving te bieden.

Een gezonde kinderopvang

Bij onze kinderopvang bieden wij naast een veilige ook een gezonde omgeving. Actief bezig zijn en plezier hebben, staan bij ons centraal. Daarom gaan we elke dag naar buiten.

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van onze aanpak. We geloven dat het aanleren van gezonde gewoonten op jonge leeftijd grote voordelen heeft voor de toekomst. De jongste kinderen ontdekken spelenderwijs wat gezond is. Met de oudere kinderen praten we over het maken van verstandige keuzes tijdens het eten en waarom dat zo belangrijk is. Elke dag bieden we vers fruit en gezonde tussendoortjes aan. Ook tijdens de broodmaaltijden zijn er diverse gezonde opties. Ons doel is om uw kind een gezonde en blije tijd bij ons te laten beleven

Catent-Kinderopvang-Sfeerbeeld-16
Catent-Kinderopvang-Sfeerbeeld-8