Kindcentrum De Kubus opent vanaf 1 juni 2022 de deuren voor kinderen van 0 tot 13 jaar

Kinderopvang Boem Boem sluit per 1 juni 2022 haar deuren. Omdat het belangrijk is om de kinderen uit Wijthmen en omgeving op een goede manier te kunnen blijven opvangen, start Stichting Kinderopvang Catent met Kindcentrum De Kubus. Het streven is dat kinderen vanaf 1 juni 2022 bij Kindcentrum De Kubus terechtkunnen.

Kindcentrum De Kubus: Kinderopvang en basisonderwijs onder één dak.
Kindcentrum De Kubus biedt basisonderwijs, kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Alle kinderen tussen de 0 en 13 jaar zijn dan van harte welkom op de locatie in het Kulturhus De Elshof in Wijthmen. De kinderopvanglocatie verhuist daarmee van de Heinoseweg naar de Erfgenamenweg in Wijthmen. Voor kinderen die op dit moment op de BSO van Boem Boem of op basisschool De Kubus zitten, is dit al een vertrouwde omgeving. De kinderdagopvang, de BSO en het basisonderwijs zitten daarmee samen onder een dak. Hierdoor is er voor de kinderen een soepele overgang tussen de verschillende groepen en school. Ook als het kind niet naar basisschool De Kubus gaat. Alle kinderen zijn welkom.

Kinderen kunnen zich met plezier, in een veilige omgeving ontwikkelen.
Bij Kindcentrum De Kubus is het belangrijk dat kinderen een fijne tijd hebben en ze:

  • zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen
  • positief en met aandacht worden benaderd
  • de ruimte krijgen om zelf te ontdekken en te leren
  • veel plezier hebben
  • hun zelfstandigheid ontwikkelen 

Basisschool De Kubus en Kulturhus De Elshof gaan verbouwen.
Om de kinderen te kunnen opvangen in een geschikte locatie, wordt er aankomende maanden het één en ander verbouwd in Kulturhus De Elshof. De huidige BSO-locatie wordt omgetoverd tot een mooi kinderdagverblijf, met goede slaapruimtes voor de jongste kinderen.
In basisschool De Kubus worden de lokalen geschikt gemaakt voor de buitenschoolse opvang.

Samen met ouders in gesprek voor een kindcentrum dat aansluit op de behoeften.
​​​​​​​
Kindcentrum De Kubus gaat aankomende maanden gebruiken om met ouders en medewerkers in gesprek te gaan. Op die manier staat er straks een kindcentrum dat goed aansluit op de behoeften en klaar is voor de toekomst!